Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرادزاده رئیس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد مقدس با اشاره به اینکه مهمترین گام دولت جدید در جهت ساماندهی بازار مسکن چه می‌تواند باشد و با روی کار آمدن دولت جدید می‌توان امید به چه تحولاتی در این حوزه داشت، گفت: آقای رئیسی اگر همان طور که در تبلیغات و شعار‌های خود به موضوع مسکن به طور ویژه‌ای پرداخته بود؛ در عمل نیز به این بازار وارد شود می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: به عنوان مثال در دولت‌های قبلی هرگاه حرکتی شده حتی ناموفق، اما اثر روانی آن تا مدت‌ها بر بازار تاثیرگذار بوده؛ به عنوان مثال با ورود «مسکن مهر» قیمت‌ها کاهش یافت و رکودی حاصل شد که به تثبیت قیمت‌ها کمک کرد، زیرا مسکن مهر با وجود عدم موفقیت- که دلایل خود را دارد – توانستند در حوزه تولید و ساخت و ساز تحولی ایجاد کند. اگر آقای رئیسی با هدف تولید مسکن وارد گود شود اثر روانی آن بسیار مهم‌تر از تاثیر مالی آن است، زیرا ما نیازمند چیزی در حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون مسکن هستیم.

بانک‌ها بزرگترین محتکران حوزه مسکن

رئیس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد ادامه داد: در کشور به حدود ۲.۵ میلیون مسکن نیاز داریم، اما چندین برابر آن خانه‌های خالی داریم که می‌تواند در صورت عرضه در بازار تاثیر جدی بر قیمت‌ها بگذارد. مهمترین گام برای کمترل قیمت می‌تواند «فریز کردن» محتکرین حوزه مسکن باشد هرچند متاسفانه بزرگترین محتکرین حوزه مسکن بانک‌ها هستند.

مرادزاده بیان کرد: خوشبختانه در مشهد مقدس بانک بیشتر به سمت پروژه‌های بزرگ تجاری اداری و «مگا مال‌ها» رفته‌اند و خبری از مجتمع‌های مسکونی چند هزار واحدی که سازنده آن بانک باشد نیست.

او تصریح کرد: باید قبول کرد سازنده حقیقی نهایت ۱۰ تا پانزده واحد خود را نگه خواهد داشت و الباقی را برای تسویه بدهی و هزینه امور جاری به فروش خواهد گذاشت. ورود آقای رئیسی و دولت آینده به حوزه بنگاه‌داری و بساز بفروشی بانک‌ها می‌تواند بیشتر تاثیر را بر وضعیت رکود و تورمی حاکم بر بازار مسکن بگذارد.

وضع مالیات بر خانه‌های خالی ضروری است

رئیس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد همچنین با اشاره به قانون مالیات بر خانه‌های خالی تاکید کرد: در همه دنیا برای خانه‌های خالی مالیات وضع می‌شود. چرا یک نفر باید درب پنج واحد مسکونی خود را قفل کند؟ این خانه وزمین سرمایه ملی است و باید عرضه شود. متاسفانه ما در حوزه سیستم سرمایه‌داری دچار اشکال جدی هستیم.

بیشتر بخوانید

الهیه معدن منازل مسکونی خالی در مشهد/ سلطان مسکن نداریم


مرادزاده پیرامون چشم انداز وضعیت بازار مسکن را در شش ماه آینده اظهار کرد: دو نقطه نظر وجود دارد؛ برخی رکورد بازار را فرصت خوبی برای خریداران و فروشندگان اصلی می‌دانند و گروهی رکود را حاصل رشد صعودی کوتاه‌مدت با تداومی چندساله برمی‌شمارند.

او افزود: واقعیت این است که وضعیت بازار در مقایسه با بازار‌های مالی موازی مانند طلا، دلار و بورس بهتر است. در تمام دنیا حوزه مسکن سالانه با سودی ۱۵ درصدی روبرو است. با احتساب افزایش هزینه‌های جاری تولید و دستمزد سالانه، افزایش سالانه قیمت مسکن اجتناب ناپذیر است. این در حالی است که حوزه‌های دیگر ممکن است رشد نداشته باشد یا حتی وارد ضرر شود.

صدور ۲۵۰۰ اخطار پلمپ در مشهد

رئیس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد در ادامه با اشاره به مشکلات شهروندان در حوزه قرارداد‌ها و نقل و انتقلات و جولان بنگا‌ه‌های غیرمجاز در سطح شهر ادامه داد: در دو ماه اخیر ما بیش از ۲۵۰۰ اخطار پلمپ صادر شده که به تدریج در حال اعمال این اخطار‌ها و پلمپ واحد‌ها هستیم. حدود ۱۰ درصد در این اخطار‌ها به دلیل شکایات و تخلفات و اخطار ماده ۲۸ بوده و الباقی نیز با جواز نداشته‌اند و یا جواز خود را تمدید نکرده یا جابجایی بدون اطلاع داشته‌اند.


منبع؛ تسنیم

انتهای پیام//م.ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رکود بازار مسکن کاهش قیمت مسکن خانه های خالی بازار مسکن حوزه مسکن بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!